Falcó pelegrí, Halcón peregrino, Falco peregrinus.


És una espècie protegida i en procés de recuperació, integrada afortunadament a la Muntanya de Montserrat.





És la criatura més veloç del planeta, pot superar els 300 kmts. 
Les femelles són més grans que els mascles i de coloració més fosca. 
No fan nius, niuen a sortints rocallosos als penya segats, aprofitant cavitats a la roca o utilitzant el niu d'altres espècies. 
Durant març i abril posen de dos a quatre ous i els covan durant un mes. 
Després de quaranta-cinc dies ja poden volar i solen viure uns quinze anys. 
Caça les seves preses sempre al vol.